Nota del CCR en relació al CoVID-19 a la llum de les noves recomanacions en els cursos de Suport Vital

El Comitè Executiu del Consell Català de Ressuscitació, seguint les directrius de les autoritats sanitàries,  Ministeri de Sanitat, Departament de Salut, Organització Mèdica Col·legial, Consell General d’Infermeria, recomanem suspendre els seminaris i cursos de formació  per als professionals sanitaris fora de la programació habitual dels seus serveis, amb la finalitat de garantir la disponibilitat d’aquest col·lectiu en els seus serveis assistencials habituals i evitar que  puguin actuar com a transmissors de la malaltia per COVID-19 a la població més vulnerable.

 Comitè Executiu del CCR

 

Per la resta de cursos de Ciutadania haurien de fer servir les recomanacions :

En relació a la formació de persones en suport vital, on una de les habilitats principals és l’aprenentatge de la respiració boca a boca, consultats els experts, podem fer les següents recomanacions:

  1. 1.       La recomanació d’anular els cursos de SVB, SVB i DEA, SVI o SVA , EPBLS, EPILS i EPALS per a evitar la propagació de la malaltia produïda pel virus SARS-CoV2  no seria adient donada la circumstància que els cursos són activitats de “petit format” que congreguen com a molt de 6 a 24 persones.  La recomanació que s’està estenent a diferents comunitats fa referència a la  limitació de congressos o cursos de centenars o milers de professionals.
  2. 2.        La formació de l’habilitat del boca a boca pot fer-se sense por extremant, això sí, les mesures higièniques, que bàsicament consisteixen en usar protector individual per a fer les ventilacions i de desinfectar amb tovalloles  desinfectants o gels hidroalcohòlics  la boca i els voltants de la boca del maniquí després de que cada instructor o alumne hagi fet la seva pràctica.
  3. 3.       Aconsellem també que en cas que es presenti un instructor o alumne amb febre o símptomes suggerents d’infecció respiratòria, s’abstingui de fer el curs.

És per això que des del CCR no aconsellem de forma sistemàtica la cancel·lació dels cursos de suport vital però recordem la necessitat de seguir les recomanacions higièniques necessàries.

En darrera instància deixem al criteri de les entitats  organitzadores la possibilitat de convocar o desconvocar els cursos.

Publicat el 3 de març del 2020